Windows XP’de “Bilgisayarınız Risk Altında Olabilir” Uyarı Mesajının Devredışı Bırakılması


Windows XP Service Pack 2 ile gelen bu mesajın amacı, işletim sistemimize bir virüs programı kurulmadığı takdirde risk altında olabileceğimizi belirtiyor. Çok kullanılan bir işletim sistemine bir çok Hacker kullanıcısı tarafından zarar verilmeye çalışıldığını düşünürsek Microsoft‘un böyle bir uyarı ile müşterilerini uyarması akıllıca oluyor.

Bir bilgisayarın, şu yaşadığımız dönemlerde bir virüs programı yüklü olmadan çalışması bence çok endişe verici. Bunun yanında bazı abartmalarda var tabiki, bu abartma bir bilgisayara sanki onu çok daha fazla koruyacakmış gibi birden fazla virüs programı yüklemektir.

Eğer çok önemli bir bilginiz yok ise bence tek bir virüs programı yeterlidir. Para vermek istemiyorsanız ücretsiz bir çok antivirüs programı piyasada mevcut tabiki bu ücretsiz olanların ücretli versiyonlarıda bulunuyor isterseniz ücretsiz kullanıp beyenirseniz ücretliye çevirebilirsiniz. Peki ne fark var derseniz sürekli destek vermesi açısından ücretli daha sağlıklı ve güncel bir veritabanına sahip olduğu için para vererek kullanmak daha akıllıca. Ücretsizde kısıtlı imkanlar sunuluyor tabiki. Eğer gerçekten önemli bilgileriniz varsa ücretli güvenilir bir antivirüs yazılımı temin etmeniz kendinizi daha rahat ve güvenli hissetmenizi sağlayacaktır.

Windows XP işletim sistemi kurulduktan sonra çıkan bu mesaj bir çoğumuzu kapatamadığımız için sinirlendirebilir. Eğer elinizde Microsoft’un önerdiği NOD32, Kaspersky, Norton v.s gibi bir yazılım mevcutsa ve bilgisayarınıza yüklerseniz bu mesaj kendini otomatik kapatır.  Yani antivirüs programı yüklediğinizi anlayıp uyarı kapatılır ama bazı virüs programları Microsoft tarafından önerilmediği için (ki bu o virüs yazılımının değersiz ve güvenli olmadığı anlamına gelmez) programı yükleseniz bile bu mesajı işletim sistemi sürekli verecektir.

1. İlk adımımızda Start-> Settings-> Control Panel‘e gidiyoruz.

2. Control Panel’den Security Center (Güvenlik Merkezi) Çift-Tıklayarak açıyoruz. 

3. Açılan Windows Security Center penceresinde Sol taraftaki Resources menüsünün en altındaki “Change the way Security Center alert me” tıklıyoruz. 

4. Alert Settings penceresindeki “Virus Protection” seçeneğinin check işaretini kaldırıp OK yaparsak görev çubuğundaki saatin yanında sürekli bizi uyaran mesajın kaybolduğunu görebiliriz.

Etiketler:,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: